#E95E0D
#002642

Onze blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwe aspecten van Business
Intelligence. Ook wij moeten blijven ons inlezen. De
hoogtepunten willen we graag met je delen.

Driving your business with passion

Blijf op de hoogte

Pas uw SAP BW en SAP BO aan

Wanneer medewerkers in uw organisatie autorisatie nodig hebben voor SAP BW en SAP BO, dienen de autorisatieopdrachten in beide tools te worden uitgevoerd.
Wanneer u dit voor sommige gebruikers moet doen, is het werk beperkt. Als u echter voor veel gebruikers een verzoek ontvangt, zou het prettig zijn als dit proces vereenvoudigd kan worden.

Lees meer

De reis van Philips naar IBCS

In 2011 zijn we begonnen met een meerjarig initiatief voor bedrijfstransformatie, genaamdAccelerate! om ons nieuwe bedrijfsmodel te implementeren, waarbij we ernaar streefden om door middel van standaardisatie veel efficiënter te werken. We merkten dat iedereen in het bedrijf een eigen versie van de waarheid had, door middel van eigen grafieken en tabellen, in hun “eigen” Excel-bestanden.

Lees meer

SAP Analytics Cloud is IBCS® gecertificeerd

Dit past perfect in onze visie om mensen te helpen betere en snellere zakelijke beslissingen te nemen. Onze aanpak om IBCS gecertificeerd te worden had een usability perspectief met als doel onze self-service gebruikers in staat te stellen om zo eenvoudig mogelijk IBCS-conforme presentaties te bouwen.

Lees meer

IBCS-standaarden in Data Science.

Nu steeds meer bedrijven tijd (en geld) gaan investeren in Data Science, is het de perfecte tijd om te kijken wat standaarden in visualisaties kunnen doen voor Data Science. Je moet de kijker bij de hand nemen, en hem of haar de aspecten laten zien van wat je hebt ontdekt, zonder dat je hem of haar hoeft uit te leggen hoe je het rapport moet lezen.

Lees meer

IBCS Nederlandse Gebruikersgroep Roundtable

Een succesvolle sessie met verschillende bedrijven die gebruik maken van IBCS, zoals Philips en PostNL. Deze rondetafel hadden we de volgende agenda: -Hoogtepunten van het IBCS-congres
-Philips reis naar IBCS
-De wetenschappelijke impact van de Succesregels met betrekking tot de verbetering van de perceptie
-Ronde tafel discussie

Lees meer

Video: IBCS SUCCESS-regels

In deze video leggen we meer uit over de IBCS-regel: Vereenvoudigen. Componenten die te ingewikkeld, overbodig, afleidend of decoratief zijn, moeten worden vermeden. We leggen het uit met enkele voorbeelden.

Lees meer

Efficiënte perceptie van informatie

Onderzoekers van universiteiten: University of Applied Science Upper Austria, Saïd Business School – University of Oxford en Modul University Vienna hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan. Ze observeerden zowel professionals als studenten met een studie op het gebied van bedrijfskunde in een laboratoriumopstelling.

Lees meer

De “inzichten” van SAC Smart

Zou het niet geweldig zijn om een tool te hebben die klaar staat om onze harde zoekopdrachten naar correlaties uit te voeren en met de helderste inzichten te komen die er zijn? Nou, SAP stelt dat de Smart Discovery add on van SAP Analytics Cloud (SAC) zo’n innovatie is. Maar is het echt zo? Zijn die analyses wel van hoge kwaliteit? Ik stelde dat graag op de proef.

Lees meer
NL

Driving your business with passion

Inschrijven training

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed semper fringilla urna vitae tincidunt. Mauris at turpis sed lacus sollicitudin iaculis ac et libero. Morbi at condimentum purus. Donec in ante nunc. Duis sapien dolor, semper tincidunt ullamcorper pharetra, fermentum non magna. Nulla a erat iaculis, venenatis augue in, ultricies enim. In molestie gravida enim non convallis. Ut nibh mi,

aliquet sodales tempor eu, eleifend a augue. Mauris id tortor nibh. Sed iaculis erat porta viverra lacinia. Mauris ut tempor lorem. Donec iaculis sem mauris, at hendrerit velit mattis quis. Donec pretium lacus non turpis rutrum, et rhoncus est lobortis. Maecenas euismod sagittis convallis. In lobortis risus tincidunt, cursus ante eget, mollis m

Inschrijven training: Pas uw SAP BW en SAP BO aan