Wat is 
datawarehousing 
-analytics?

Datawarehousing is meer dan alleen dataopslag. Door doordacht gebruik te maken van data modelering en architectuur richtlijnen wordt data uit diverse systemen verzameld en beschikbaar gesteld voor rapportages en analyse doeleinden. Een goed datamodel is herbruikbaar en kan uitgebouwd worden.

Data-analytics ondersteunt bij weloverwogen besluitvorming. Een solide basis voor data-analyse en -engineering zorgt voor de juiste inzichten op de juiste plek binnen de organisatie.

De meerwaarde van 
datawarehousing & 
-analytics

Het datalandschap blijft continu in beweging. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op, data volumes groeien explosief en kennis van vandaag kan morgen alweer verouderd zijn. Snel toegang hebben tot de juiste data en deze eenvoudig begrijpen, is daarom cruciaal voor het beslissingsproces van een organisatie.

Jugo biedt jarenlange expertise en specifieke marktkennis, wat leidt tot advies dat bijdraagt aan kwalitatieve en stabiele implementaties. Onze specialisten leveren oplossingen die voldoen aan de behoeften van jouw organisatie.

Het creëren van
inzicht

Het doel van een dataplatform is het genereren van inzicht. Hoe je dit inzicht kunt genereren is de laatste jaren sterk veranderd.

Niet zo heel lang geleden draaide alles om een centraal datawarehouse. Met de opkomst van data lakes in de tweede helft van de jaren ‘00 en de opkomst van cloud platformen in begin jaren ‘10 begon er een verschuiving te ontstaan in hoe en waar men data op ging slaan. Onder andere door deze ontwikkelingen werd machine learning voor veel bedrijven toegankelijker.

De laatste jaren zijn daar data lakehouses en meer generieke AI bijgekomen, net als nieuwe manieren van het organiseren van data en teams zoals data fabric en data mesh.

Zo’n veranderende wereld vraagt natuurlijk dat we ons mee ontwikkelen. En dat doen we dus ook. We zijn erg gedreven in ons vak en zorgen ervoor dat we onze kennis uitbreiden om steeds te kunnen blijven doen wat een snel veranderende datawereld vereist. Op deze manier blijven we in staat te doen waar we energie van krijgen: oplossingen bieden om inzichten te genereren uit data.

Onze unieke
werkwijze

Kennisdeling

Binnen Jugo hebben we mensen met verschillende achtergronden en expertises. We vinden het belangrijk dat we onze kennis met elkaar delen, zodat we met z’n allen groeien en meerwaarde kunnen creëren voor onze klanten. Hiermee dagen we onszelf uit steeds te blijven leren.

Focusgroepen

Binnen Jugo werken we in focusgroepen. In deze groepen werken we gezamenlijk aan kennisontwikkeling en proberen we op de hoogte te blijven van technologische innovaties. Deze groepen stellen ons in staat om samen met collega’s aan interne projecten te werken. Enerzijds voor het teamgevoel, anderzijds om van elkaar te leren en gezamenlijk nieuwe technieken eigen te maken.

Wij delen graag
onze kennis

Zo brengen we ons vakgebied verder. Daarom geven we diverse trainingen, zijn we trots op onze Data-Academy en schrijven we regelmatig blogs.

BI Consultant Tim Groenen

Alles weten over 
datawarehousing 
& -analytics?

Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.