JUGO BI-Academy

Wij dagen jou uit! Heb jij net je hbo/wo-diploma binnengesleept? Ben je klaar voor de eerste stappen in een duurzame carrière? Maak kennis met de wereld van Business Intelligence, maar ook met onze organisatie. JUGO gelooft in de potentie en energie die starters met zich meebrengen en wil hen helpen in het begin van hun carrière. Doorloop onze BI-Academy  en ontwikkel je tot de nieuwe Business Intelligence specialist. Lees hieronder verder wat de BI-Academy inhoudt, lees ervaringen van alumni en raak overtuigd! 

An investment in knowledge pays the best interest

Waarom de BI-Academy van JUGO?

We leven in een wereld dat zich steeds meer online afspeelt. Digitalisering is zeker niet meer nieuw, maar zeker nog even relevant. In 2019 was het Data Domein zelfs bestempeld als een grote trend. Door juist om te gaan met data kan er concurrentievoordeel ontstaan. Je krijgt namelijk inzicht in je klanten, werknemers, processen en trends. Data heeft voor een groot deel ons leven bepaald. Dit laat zien dat data een belangrijk middel is in het nemen van beslissingen. Door het digitaliseringfenomeen neemt de hoeveelheid data steeds meer toe. Er wordt een groei verwacht naar een datavolume in 2025 van 175 Zettabyte (1 Zettabyte = 1 biljoen Gygabyte). Door de grote hoeveelheid is het bijna niet meer te gebruiken. Met de nadruk op bijna! Er zijn specialisten die niets liever doen dan de hele dag met deze data aan de slag te gaan. De behoefte naar bruikbare data wordt dus ook steeds meer, dus ook de behoefte naar specialisten!

APPROVED BY JUGO

JUGO kent een uniek DNA. We zijn meer dan een bedrijf, we zijn een familie. In onze familie beschikken we over veel kennis en kunde. Dit willen we graag delen en doorgeven. Daarom gaat JUGO zelf de nieuwe generatie BI-consultants opleiden. Wij geloven dat er in deze nieuwe generatie enorm veel potentie, energie en nieuwsgierigheid zit. Wij bieden hun de kans om te proeven van consultancy, business intelligence en alle tooling die daarbij komen kijken.  Als gevestigde naam in de markt staan wij voor kwaliteit en willen wij graag ons keurmerk achterlaten. Met onze senior consultants in verschillende werkgroepen en met een officiële IBCS-trainer in huis, neemt JUGO het heft in eigen handen en heeft een Young Professional programma ontwikkeld genaamd, De BI-Academy.

Meer dan een traineeship

Jij gaat met je werkgroep werken voor echte opdrachtgevers. Dat is niet niks! Om een goede BI-specialist te worden, ga je aan de slag met verschillende cursussen en workshops om vakinhoudelijk dé expert te worden. Dit doe je zowel individueel als samen met je werkgroep, allemaal onder begeleiding van senior consultants. Natuurlijk gaat dit gepaard met erkende certificering. Mooi voor op je cv en een visitekaartje naar de klant! Door masterclasses van onze eigen BI-experts krijg je een kijkje in de keuken van JUGO. Hoe brengen we al die theorie in de praktijk?

Er leiden meer wegen naar Rome

JIJ staat centraal. Je krijgt echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en eigen invulling te geven aan het vak. Durf uit je comfortzone te stappen en op ontdekking te gaan. Waar liggen jouw behoeftes en wensen? Wat wil jij graag leren? Maar ook waar liggen juist jouw krachten? Waar krijg je energie van? Niet alleen vakinhoudelijk maar juist persoonlijk. Op al deze vragen gaan we gezamenlijk een antwoord vinden. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen! Geen enkele consultant of opdrachtgever is hetzelfde. Dat maakt het juist zo interessant.    

Met de hoge mate van senioriteit is JUGO als geen ander instaat jong professionals te begeleiden in het consultancy vak.

Hoe ziet de BI-Academy er uit?

1. Bootcamp

Je begint met de interne Bootcamp en vormt met je ‘medestudenten’ een eigen werkgroep. Je leert hier in 3 maanden tijd de nieuwste technieken van Business Intelligence en haalt hier dan ook de erkende certificaten voor. Ook onze eigen werkgroepen zullen jullie meenemen in hun dagelijkse werk en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Al deze vakkennis kun jij weer toepassen in de praktijk.  

Een greep uit de certificeringen:

 • SQL
 • PowerBI
 • Datamodelering obv Kimball

2. Eerste evaluatiemoment

Na deze periode gaan we in gesprek. Heb jij de expert mentaliteit en heb je de passie voor BI gevonden? Pas jij in de JUGO-familie of bij een opdrachtgever? Dan willen we graag verder in jou investeren!

 • Waar ligt jouw passie?
 • Wat heb je nog nodig?

3. Starterfunctie

Nu gaan we pas echt aan de slag! In de volgende 12 maanden ga jij je helemaal ontwikkelen tot BI-expert. We hebben je de afgelopen tijd echt leren kennen en gaan opzoek naar een perfecte match in een opdrachtgever. We verliezen je natuurlijk niet uit het oog. Je blijft actief in je klas van elkaar leren en sparren over de uitdagingen die jouw project met zich mee brengt. 

Zo gaat jij fulltime aan de slag: 

 • 80% werk je aan een BI-project.
 • 20% van je tijd ben je actief met je werkgroep aan het studeren en bouw jij echt de kennis op die nodig is in de praktijk.

4. Tweede evaluatiemoment

We gaan opnieuw met elkaar rond de tafel. Spat de passie voor Business Intelligence inmiddels van je beeldscherm?

Je hebt nu op een bepaald aantal BI aspecten hands-on ervaring en andere aspecten een theoretische ondergrond. We verwachten echt niet dat je alles al kunt, daarvoor is BI aandachtsgebied simpelweg te groot voor.

Je bent nog lang niet klaar met jezelf te ontwikkelen. De vraag is of je dit ook ervaart en bereid bent om jezelf verder te blijven ontwikkelen.

5. Keuzevrijheid

Vind je consultancy een gaaf vakgebied waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen? Dan ben je van harte welkom bij de JUGO-familie en promoveer je tot junior BI-consultant!

Pas je een interne specialistenrol beter bij je en voel je je op je plek bij je opdrachtgever, dan gaat je carrière daar verder.

De keuze is helemaal aan jou. Belangrijkste is dat je op de juiste plek bent en dat het goed voelt. En twijfel je? Weet dat we achter je staan en je daar ondersteunen waar het nodig is.

 • Consultant bij JUGO
 • Consultant in dienst bij een eindklant

6. De partners van BI-Academy

Wie zoeken wij?

Wij zijn opzoek naar de nieuwe generatie BI-experts. Iemand die iedere dag met passie aan de slag gaat bij of voor een opdrachtgever. Herken jij jezelf in onderstaande punten?  

 • Een hbo/wo-diploma en affiniteit met techniek en IT. Geen ICT achtergrond? Niet erg! Kennis kan je ontwikkelen en daar doen we ook veel aan. 
 • Ben je graag onder de mensen? Consultancy blijft mensenwerk. De interactie is noodzakelijk wil je goed kunnen luisteren en begrijpen wat de klant wilt.
 • Je hebt een leergierig en nieuwsgierig karakter. Je bent niet bang om fouten te maken. Hier leer je vaak nog het meeste van!
 • Je staat te popelen om aan de slag te gaan. Je hebt passie voor jouw vak en haalt eer uit je werk. Je hebt daarom geen 9-5 mentaliteit, maar helpt je klant op de momenten waar dat nodig is.
 • Je bent zelfstandig en staat stevig in je schoenen. Daarnaast ben je een teamplayer. Samen maken we JUGO.
 • Je hebt een sterk analytisch en probleemoplossend vermogen. Je komt continu in aanraking met vraagstukken waar nog geen antwoord voor is.
 • Je bent niet bang om je grenzen te verleggen en buiten je comfort zone te gaan.
 • Je kiest meer dan alleen een baan, je kiest voor een familie.

Gedreven, nieuwsgierig en klaar om de handen uit de mouwen te steken

Leren en werken zonder studieschuld

Wat krijg jij van ons

Naast de unieke ervaring van werken en leren tegelijk voor als young professional in de dynamische wereld van data, biedt de BI-Academy je nog veel meer:

 • Jouw eerste stap in een duurzame carrière. Aanvullende trainingen en workshops met erkende certificeringen.
 • Jij staat centraal; persoonlijke begeleiding in je werkgroep. 
 • Begeleiding van dé experts op het gebied van Business Intelligence (senior consultants) gedurende het gehele traject. 
 • Toegang tot een groot netwerk van senior consultants met jaren aan ervaring in de praktijk
 • Een kans om aan de slag te gaan voor grote, toonaangevende opdrachtgevers.
 • Een studievergoeding in de eerste 3 maanden
 • Een startsalaris die hoort bij je startersfunctie
 • Mobiliteitsbudget

Ik ben op zoek naar een Young Professional

Wat maakt de BI-Academy van JUGO anders dan anderen?

APPROVED BY JUGO

De BI-Academy komt niet uit de lucht vallen. Vanuit JUGO zijn we al jaren betrokken bij de lesprogramma’s van hbo-ICT opleidingen. Hieruit hebben we het Young Professional Programma ontwikkeld en onze eigen organisatie verjongd en uitgebreid in de afgelopen jaren. Enerzijds zien we dat er veel jong talent niet tot hun recht komt. Ook zij zouden deze kans willen krijgen. Anderzijds zien we dat onze opdrachtgevers worstelen om goed gekwalificeerde (en betaalbare) consultants aan te kunnen trekken of als eigen personeel aan zich te binden.

Focus

JUGO heeft zelf enkel Business Intelligence als focus en daar leiden we de Young Professionals specifiek in op. We begeleiden ze gedurende het gehele traject, zowel het hands-on gedeelte als de kennis ontwikkeling, met ervaren BI-consultants. JUGO genereert hier veel meer diepgang dan algemene ICT-trainingen. We passen maatwerk toe zowel richting de Young Professional als de opdrachtgever.

Jong en onervaren

Tja, zijn we dat allemaal niet geweest toen we net van school afkwamen en wilde starten? De onzekerheid van in het diepe springen en niet weten of je de juiste keuzes maakt omdat je nog geen referentiekader had. Waarom niet samenwerken om een omgeving te creëren waarin jong talent zich veilig kan ontwikkelen en zelf de keuze kan maken. Maar weet dan ook dat als ze de keuze voor jou gemaakt hebben, is dit een keuze waar ze niet snel van afwijken.

Met de hoge mate van senioriteit is JUGO als geen ander instaat jong professionals te begeleiden in het consultancy vak.

Wie zoeken wij?

Wij zijn opzoek naar vaste partners die ook in de nieuwe generatie gelooft! Herken jij jouw organisatie in onderstaande punten?  

 • We zijn op zoek naar opdrachtgevers die samen met ons als partner het traject ingaan. Bedrijven die geloven in de kracht van jong talent en hier een toegevoegde waarde voor de organisatie in zien.
 • De omvang van de organisatie is niet van belang. Wij geven vakinhoudelijke begeleiding, maar verwachten dat een Young Professional niet aan zijn/haar lot wordt overgelaten, maar deel uitmaakt van een team
 • Onze BI-Academy kent een beperkte omvang aan starters. We zijn selectief en we gaan voor kwaliteit. Een uitgelezen kans om toegang te krijgen tot deze kwaliteit en zelfs de mogelijkheid hebben om die aan je te binden. Daarom zijn we ook selectief met onze partners. We willen een veilige, innovatieve werk omgeving

We streven naar de beste kwaliteit voor uw organisatie

Meehelpen aan een duurzame toekomst tegen een competitief tarief

Wat betekent een Young Professional voor u?

 • We hanteren niet voor niets de term Young Professional. We zien dit als een stap voordat iemand zichzelf junior BI-expert/consultant mag gaan noemen. We zien leren en groei als essentieel onderdeel van het traject en daarmee is een Young Professional minder productief in de beginfase. Dit vertaalt zich in een competitief tariefstelling.
 • Begeleiding door onze eigen senior BI-consultants. De Young Professional staat er niet alleen voor. Hij/zij kan ten allen tijde terugvallen op onze ervaringen.
 • Continu leren. Gedurende het gehele traject zal er blijvend geïnvesteerd worden in de kennisontwikkeling van de Young Professional. Dit doen we samen. We sturen de trainingen bij aan de hand van de behoefte.
 • Op het eind van het traject is de Young Professional vrij om eventueel een overstap te maken. We maken echter geen beloftes of geven garanties. Een Young Professional moet vrij een keuze kunnen maken (deta vast).
 • Er is geen verplichting om een Young Professional na het traject in dienst te nemen. We bieden geen standaard trajecten, maar zien dit als maatwerk. De inzet van een Young Professional voor een langere periode, zonder in dienst te willen nemen, is ook mogelijk (deta).

Aanmelden?

Ben er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar! Denk jij dat je in huis hebt wat nodig is? Kom in gesprek met onze directeur en wie weet wordt jij de volgende BI-expert!

Bent u zoek naar een gedreven jonge consultant voor uw data-oplossing? Kom in gesprek en maak kennis met onze young professionals!