“Data is goud waard” is een veelgehoord uitspraak, een continue stroom aan data zorgt voor inzichten in de bedrijfsvoering die voorheen niet gezien werden. Deze stroom van data komt uit verschillende applicaties en systemen zoals ERP-systemen en CRM-systemen. Maar om alle inzichten in deze data zichtbaar te maken is het noodzakelijk om deze data bij elkaar te brengen in één systeem, een datawarehouse met één single version of the truth.

“Klassieke” SAP BW

JUGO is vanaf de beginperiode al betrokken bij SAP NetWeaver Business Warehouse, kortweg SAP BW. Door de technologische vernieuwingen op vlak van in-memory datawarehousing, heeft SAP BW al het etiket “klassiek” gekregen. Maar dat wil niet zeggen dat deze oplossing passé is. Integendeel het is en blijft een robuuste oplossing op betrouwbare hardware, waarbij de kosten een niet onbelangrijk aspect is. Uiteraard richten de nieuwste ontwikkelingen op het SAP HANA platform, de vraag die gesteld mag worden is of de beschikbare functionaliteiten onvoldoende zijn.

SAP BW heeft een ingebouwde ETL functionaliteit waarmee diverse bronnen kunnen worden ontsloten. Met name in een SAP georiënteerde omgeving (lees: bronnen) biedt de meegeleverde Business Content een versnelling voor het ontsluiten van data.

Voor SAP BW datamodel maakt JUGO gebruik van een meerlagen architectuur. Hiermee wordt data op een gestructureerde en ook redundante wijze opgeslagen. De kosten van schijfruimte wegen niet op tegen de stabiliteit en snelheid waarmee de data beschikbaar wordt gesteld voor rapportages.

De afgelopen decennia jaren heeft JUGO niet alleen theoretische maar ook praktische ervaring en kennis opgebouwd over SAP BW. Waardoor JUGO als geen ander in staat is om uw SAP BW omgeving op te zetten, te optimaliseren en te beheren.

JUGO verzorgt ook interactieve SAP BW trainingen welke gegeven worden door ervaren trainers. Meer informatie over deze trainingen kunt u hier vinden.

BW on HANA – BW/4HANA

De wereld om ons heen gaat veel sneller. Nieuws van gisteren is vandaag al weer achterhaald. En dit geldt ook voor (management)informatie. Niet alleen neemt de behoefte toe om snel geïnformeerd te worden. Een bijkomstige uitdaging is dat de data volumes ook exponentieel toenemen.

Een nieuwe ontwikkeling is de integratie van SAP BW in het SAP HANA platform. Het SAP HANA platform is een in-memory data- en applicatieplatform waarmee data veel sneller geladen en beschikbaar gesteld kan worden doordat data opgeslagen wordt in het RAM-geheugen, dit geheugen is veel sneller dat traditionele dataopslag op harde schijven. Real-time rapporteren wordt hiermee mogelijk en kan direct gereageerd worden op trends in de markt.

Met de combinatie van BW en HANA wordt een hybride oplossing geboden. Enerzijds de functionele schil van SAP BW en de in-memory kracht van SAP HANA. JUGO hanteert een afgeleide architectuur waarbij meer met virtualisaties wordt gewerkt, omdat redundante opslag vooralsnog kostbaar is.

HANA Native

Met HANA native wordt een EDW oplossing gecreëerd zonder de functionele SAP BW schil. Dit vraagt een andere aanpak en kennis dan SAP BW.

JUGO heeft in de afgelopen jaren uitgebreide kennis en ervaring opgedaan met diverse HANA projecten en omgevingen. Niet alleen heeft JUGO gecertificeerde HANA consultants in dienst en blijven we investeren in de laatste ontwikkelingen. We vertalen onze ervaringen in best-practices en kijken verder dan alleen de HANA technologie. Bijvoorbeeld een belangrijk aspect is data modellering waarmee de oplossing schaalbaar blijft en elementen herbruikbaar zijn. Meer informatie over SAP HANA consultancy kunt u aanvragen via het contactformulier.