#E95E0D
#002642

SAP Analytics Cloud is IBCS® gecertificeerd

Dit past perfect in onze visie om mensen te helpen betere en snellere zakelijke beslissingen te nemen. Onze aanpak om IBCS gecertificeerd te worden had een usability perspectief met als doel onze self-service gebruikers in staat te stellen om zo eenvoudig mogelijk IBCS-conforme presentaties te bouwen.

Driving your business with passion

De International Business Communication Standards (IBCS) biedt conceptuele ontwerprichtlijnen voor het overbrengen van bedrijfsinformatie op de meest beknopte manier om begrip, redenering en presentatie mogelijk te maken.

Dit past perfect in onze visie om mensen te helpen betere en snellere zakelijke beslissingen te nemen. Onze aanpak om IBCS gecertificeerd te worden had een usability perspectief met als doel onze self-service gebruikers in staat te stellen om zo eenvoudig mogelijk IBCS-conforme presentaties te bouwen.

Wij erkennen dat bedrijfsleiders behoefte hebben aan duidelijke en begrijpelijke informatie in de juiste context. Alleen dan kunnen ze hun gegevens effectief analyseren en meer geïnformeerde zakelijke beslissingen nemen. Het hebben van een uniforme set regels voor het communiceren van bedrijfscijfers helpt om een betere analyse en een beter begrip te krijgen.

Het beste van alles is dat het IBCS-diagram naadloos is geïntegreerd in het product en beschikbaar is voor alle gebruikers, ongeacht het type licentie.

Focus op de essentie – een formule voor SUCCESS

Een van de belangrijkste rollen van datavisualisaties is het begrijpelijker maken van cijfers, relaties en afwijkingen, vooral bij het delen of presenteren van die informatie. U wilt dat uw publiek snel naar een grafiek of een tabel kan kijken en de informatie op een zinvolle manier kan sorteren, zodat ze daarop kunnen reageren.

Een van de uitdagingen waar bedrijven voor staan is het communiceren van belangrijke bedrijfsinformatie, met name over de verschillende bedrijfsonderdelen heen. Context gaat vaak verloren wanneer gegevens verborgen zijn of niet getoond worden in relatie tot andere gegevens. Zonder standaarden voor het weergeven van datavisualisaties is het mogelijk dat het publiek de informatie minder goed kan begrijpen.

IBCS gebruikt de SUCCESS-formule, een toonaangevende methode van zakelijke communicatie, om zakelijke communicatie effectiever te maken. Zakelijke communicatie voldoet aan de IBCS® standaarden wanneer deze voldoet aan de volgende zeven regels:

  • Say — conveys a message
  • Unify — applies semantic notation
  • Condense — increases information density
  • Check — ensures visual integrity
  • Express — chooses proper visualization
  • Simplify — avoids clutter
  • Structure — organizes content

Of u nu rapporteert of presenteert, uw grafieken en tabellen worden gereduceerd tot alleen de essentiële zaken, zodat besluitvormers een duidelijker inzicht kunnen krijgen in het bedrijf.

IBCS-monsters in SAP Analytics Cloud

In SAP Analytics Cloud is het eenvoudig om grafieken en tabellen te maken die voldoen aan de IBCS-standaard. Uw rapporten, dashboards en presentaties worden drastisch verbeterd en u bespaart een hoop tijd. Sommige standaarden worden automatisch toegepast, zoals de tijd die altijd wordt weergegeven op de X-as, de kleurstelling van de versies, enzovoort.

Hier zijn enkele voorbeelden van IBCS-grafieken en tabellen in SAP Analytics Cloud:

Stay up to date
SAP HANA CV’s als DataSource voor een SAP BW Transformation
Hybride oplossingen waarbij het beste uit twee werelden kan worden gehaald, zijn op verschillende gebieden toepasbaar: de robuustheid van SAP BW en de agility van SAP HANA. Een mooi voorbeeld van het samengaan van beide werelden is de vastlegging van data in een BW ADSO in combinatie met een HANA Calculation View die de ETL logic voor zijn rekening neemt. Allemaal niets nieuws onder de zon en ook zeker geen rocket science. Toch ben ik er erg enthousiast over en verbaas me dat er niet veel meer over wordt geschreven. Ook bij de collega’s in het netwerk zit dit nog maar beperkt in de gereedschapskist.
Theo is al 15 jaar onze Theo
Theo is 15 jaar bij JUGO in dienst. Naast dat het wel een feestje verdient, zijn we benieuwd naar de persoon achter de consultant. Wat drijft hem? Hoe hou je 15 jaar passie en plezier in je werk? En wie is Theo naast JUGO? We hebben het hem allemaal gevraagd! Lees hieronder de blog met Theo in de hoofdrol.
De reis van Philips naar IBCS
In 2011 zijn we begonnen met een meerjarig initiatief voor bedrijfstransformatie, genaamdAccelerate! om ons nieuwe bedrijfsmodel te implementeren, waarbij we ernaar streefden om door middel van standaardisatie veel efficiënter te werken. We merkten dat iedereen in het bedrijf een eigen versie van de waarheid had, door middel van eigen grafieken en tabellen, in hun "eigen" Excel-bestanden.
NL

Driving your business with passion

Inschrijven training

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed semper fringilla urna vitae tincidunt. Mauris at turpis sed lacus sollicitudin iaculis ac et libero. Morbi at condimentum purus. Donec in ante nunc. Duis sapien dolor, semper tincidunt ullamcorper pharetra, fermentum non magna. Nulla a erat iaculis, venenatis augue in, ultricies enim. In molestie gravida enim non convallis. Ut nibh mi,

aliquet sodales tempor eu, eleifend a augue. Mauris id tortor nibh. Sed iaculis erat porta viverra lacinia. Mauris ut tempor lorem. Donec iaculis sem mauris, at hendrerit velit mattis quis. Donec pretium lacus non turpis rutrum, et rhoncus est lobortis. Maecenas euismod sagittis convallis. In lobortis risus tincidunt, cursus ante eget, mollis m

Inschrijven training: SAP Analytics Cloud is IBCS® gecertificeerd