#E95E0D
#002642

Verslag van activiteiten

Hieronder een kort verslag van een aantal van onze activiteiten. Niet alle activiteiten zullen we publiceren op de website, omdat sommige verhalen (te) persoonlijk zijn.

DRIVING YOUR BUSINESS WITH PASSION

Juni 2020 – JUGO tbv Stichting BIJUGOUS

Wie jarig is trakteert!

Voor de JUGO medewerkers is het belangrijk tenminste 1 dag per maand bij elkaar te komen op het JUGO Kantoor in ’s Hertogenbosch om algemene ontwikkelingen rondom ons bedrijf te bespreken, aan kennisdeling te doen en simpelweg de collega’s te zien en te spreken.

Jaarlijks is afgesproken hier 1 dag van af te zien in juni (maand van oprichting JUGO in 2004) en gewoon ons (facturabele) werk te doen bij onze klanten, maar de opbrengsten (zonder aftrek van kosten) hiervan geheel ten goede te laten komen aan de Stichting BIJUGOUS.

Dit jaar heeft de COVID pandemie roet in het eten gegooid. De maandelijkse sessies op kantoor zijn ingewisseld voor zo nu en dan een videocall, maar desondanks is besloten de afspraak een dag omzet af te staan aan de Stichting BIJUGOUS te handhaven. Hiermee hebben we de reserves flink kunnen aanvullen.    

Juni 2020 – Stichting 2Live (Kamers met Kansen)

Donatie: 1.980 Euro

Voor de jongeren die worden gehuisvest door Kamers met Kansen en het al moeilijk hebben geeft de COVID uitbraak nog meer uitdagingen. Niet lekker met je vrienden hangen in het park, geen school, geen sport, geen horeca, geen festivals etc. Binnen haar mogelijkheden heeft de Stichting BIJUGOUS voor de lokatie Geerke de financiering op zich genomen van 7 paar skeelers zodat deze jongeren in de veilige buitenlucht elkaar kunnen ontmoeten, plezier en de nodige lichaamsbeweging kunnen hebben. De locatie Geert van Woustraat hebben we voorzien van een donatie om 5 koelkasten te kopen die de jongeren veelal zelf niet kunnen financieren.  

Maart 2020 – Stichting Trevianum

Donatie: 500 Euro

De Stichting Global Exploration (SGE) stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen (zie ook: www.global-exploration.nl). Een groep leerlingen van de Trevianum Scholengroep in Sittard zou hierbij een stage gaan lopen in Tanzania. Helaas is dit uitgesteld door de uitbraak van de COVID pandemie maar BIJUGOUS hoopt dat haar donatie op een later tijdstip alsnog iets kan toevoegen aan een leerzame ervaring.  

December 2019 – Stichting 2Live (Kamers met Kansen)

Donatie: 1.000 Euro

Voor de locatie Geerke van de Stichting 2Live bestond de behoefte de gemeenschappelijke koelkasten te vervangen door aparte koelkast voor elke jongere. Het bestuur van BIJUGOUS heeft besloten hieraan bij te dragen.    

Oktober 2019 – Stichting KidzBase

Donatie: 1.050 Euro

BIJUGOUS onderhoudt inmiddels een warme relatie met de Stichting KidzBase en volgt nauwgezet de activiteiten die deze prachtige stichting onderneemt. Gelijktijdig met de Stichting 2Live heeft KidzBase in oktober 2019 voor alle medewerkers van JUGO een presentatie gegeven mbt haar doelstellingen en activiteiten. BIJUGOUS heeft daaraan een donatie verbonden voor hetzelfde bedrag ter algemene aanwending van de doelstellingen van KidzBase.    

Oktober 2019 – Stichting 2Live (Kamers met Kansen)

Donatie: 1.050 Euro

Helaas is het niet elke jongere gegeven op te groeien op een harmonieus gezin en alle kansen te krijgen zich voor te bereiden op een mooie toekomst. Veel jongeren hebben net dat steuntje in de rug nodig op weg naar volwassenheid en zelfstandigheid. De Stichting 2Live (Kamers met Kansen) biedt jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar net dat steuntje in de rug incl. professionele begeleiding en (tijdelijke) huisvesting. Een mooi doel wat ook goed past binnen de doelstellingen van de Stichting BIJUGOUS. In oktober 2019 heeft 2Live een presentatie gegeven aan de medewerkers van JUGO. Vervolgens heeft BIJUGOUS besloten een concrete donatie te doen voor de aanschaf van leenfietsen zodat de jongeren vervoer hebben om invulling te geven aan hun dagbesteding bestaande uit opleiding of werk.    

April 2019 – Stichting Kanjer Wens

Donatie: 500 Euro

PostNL organiseert elk jaar een actieweek voor goede doelen. Een week met een spelelement voor medewerkers van PostNL waarbij elk jaar een specifiek goed doel centraal staat. In 2019 was dit de Stichting Kanjerwens (https://kanjerwens.nl/). Deze stichting vervult wensen van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 17 jaar met een ernstige ziekte of chronische aandoening. BIJUGOUS heeft 1 van de deelnemende teams ondersteund met een bijdrage    

Februari 2019 – Stichting KidzBase

Donatie: 3.600 Euro

Van de website van Stichting KidzBase (https://kidzbase.com/):

Wat doet KidzBase?

Een glimlach, een moment waarop het kind alle zorgen kan vergeten en even gewoon kind kan zijn. Dat is wat je ieder kind toch gunt? Helaas zijn deze momenten van onbezorgdheid zeldzaam voor een KidzBase kind. Doordat de kinderen uit huis zijn geplaatst, zijn ze vrijwel volledig afhankelijk van het sociale systeem van de overheid. Door de bezuinigingen is er helaas steeds minder geld beschikbaar. Bepaalde basisbehoeften en activiteiten liggen dan ook buiten het bereik van de kinderen.

KidzBase wil door middel van kleinschalige projecten kleur geven aan het leven van deze kinderen en ze het gevoel geven dat ze speciaal zijn. Onze projecten zijn gericht op:

  • het vergroten van de zelfredzaamheid, bijvoorbeeld door het aanbieden van zwemlessen, het verzorgen van fietsen en het organiseren van kookworkshops.
  • het verbeteren van het welzijn, bijvoorbeeld door kleding, toiletartikelen en kappersbezoeken te regelen.
  • het creëren van fijne herinneringen, bijvoorbeeld door workshops, een Off Road dag en een cadeau met Sinterklaas.
  • vervoersaanvragen

Een prachtige doelstelling die ook volledig voldoet aan de uitgangspunten van Stichting BIJUGOUS. Het bestuur denkt er ook aan om voor dit doel een meer structurele relatie aan te gaan. De focus van deze bijdrage heeft gelegen in het kledingproject en het verzorgen van fietsen voor kinderen die naar de middelbare school gaan.

Januari 2019 – Stichting Mtangani

Donatie: 2.800 Euro

De Stichting Mtangani (https://www.stichtingmtangani.nl/) stelt zich ten doel door middel van diverse projecten de levensstandaard en zelfredzaamheid van de inwoners van het dorpje Mtangani in Kenia verhogen.

Hoewel de doelstellingen van de Stichting Mtangani breder zijn dan de doelstellingen van de Stichting BIJUGOUS heeft de bijdrage zich gericht op een specifiek project dat hier wel naadloos bij aansluit. De bijdrage is aangewend voor de aanschaf van 8 gloednieuwe PC’s voor een lokale middelbare school zodat de jeugd zich ook op dit belangrijke terrein kan ontwikkelen.

Augustus 2018 – Stichting Ampian Anak

Donatie: 1.500 Euro

In augustus 2018 is Indonesië getroffen door een aantal verwoestende aardbevingen, zo ook het eiland Lombok. Het officiële dodental staat op 555. Naar schatting zijn er 77.000 huizen verwoest en werden bijna 400.000 mensen dakloos. Uiteraard zijn ook veel kinderen het slachtoffer geworden van dit natuurgeweld. De Stichting Ampian Anak (https://www.impian-anak.com) ondersteunt al jaren met verschillende projecten de lokale jeugd op Lombok. Middels een indirecte donatie aan deze stichting hopen we een beetje te hebben kunnen bijdragen aan het verlichten van het leed.  

Blijf op de hoogte
Ben jij dé nieuwe BI-expert?
JUGO gelooft in jonge mensen! Daarom nemen wij het heft in eigen handen en gaan we de nieuwe generatie Young Professionals opleiden. Heb jij net je hbo-diploma gehaald en ben je op zoek naar de eerste stappen in jouw carrière? Lees dan snel verder en meld je aan voor de BI-Academy!
SAP HANA CV’s als DataSource voor een SAP BW Transformation
Hybride oplossingen waarbij het beste uit twee werelden kan worden gehaald, zijn op verschillende gebieden toepasbaar: de robuustheid van SAP BW en de agility van SAP HANA. Een mooi voorbeeld van het samengaan van beide werelden is de vastlegging van data in een BW ADSO in combinatie met een HANA Calculation View die de ETL logic voor zijn rekening neemt. Allemaal niets nieuws onder de zon en ook zeker geen rocket science. Toch ben ik er erg enthousiast over en verbaas me dat er niet veel meer over wordt geschreven. Ook bij de collega’s in het netwerk zit dit nog maar beperkt in de gereedschapskist.
Theo is al 15 jaar onze Theo
Theo is 15 jaar bij JUGO in dienst. Naast dat het wel een feestje verdient, zijn we benieuwd naar de persoon achter de consultant. Wat drijft hem? Hoe hou je 15 jaar passie en plezier in je werk? En wie is Theo naast JUGO? We hebben het hem allemaal gevraagd! Lees hieronder de blog met Theo in de hoofdrol.
NL

Fijn dat je er bent! Deze site plaatst cookies. Dit doen we om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Als u de cookies niet accepteert, werken niet alle onderdelen van de site.

Driving your business with passion

Inschrijven training

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed semper fringilla urna vitae tincidunt. Mauris at turpis sed lacus sollicitudin iaculis ac et libero. Morbi at condimentum purus. Donec in ante nunc. Duis sapien dolor, semper tincidunt ullamcorper pharetra, fermentum non magna. Nulla a erat iaculis, venenatis augue in, ultricies enim. In molestie gravida enim non convallis. Ut nibh mi,

aliquet sodales tempor eu, eleifend a augue. Mauris id tortor nibh. Sed iaculis erat porta viverra lacinia. Mauris ut tempor lorem. Donec iaculis sem mauris, at hendrerit velit mattis quis. Donec pretium lacus non turpis rutrum, et rhoncus est lobortis. Maecenas euismod sagittis convallis. In lobortis risus tincidunt, cursus ante eget, mollis m

Inschrijven training: Verslag van activiteiten