JUGO helps your company with business intelligence

JUGO adviseert, implementeert en ondersteunt op het gebied van Business Intelligence; datawarehousing, reporting, planning en data analytics. Wij zijn hierin uw partners! Onze consultants werken met veel passie en voelen zich vanaf dag één verbonden met uw organisatie. Daarom zijn wij trots op de oplossingen die we voor u realiseren én beheren.

JUGO verzorgt ook waardevolle trainingen en workshops, met oog om meer waarde uit data te halen.

 

Driving your business with passion

Wie zijn wij?

JUGO is a sparring partner and advisor for her clients.

We zijn gespecialiseerd in Business Intelligence op basis van software oplossingen van SAP, Business Objects, Qlik en PowerBI. We verzorgen implementatietrajecten alsook applicatiebeheer op gebied van (in-memory) datawarehousing en passen datavisualisatie toe volgens het IBCS® concept.

Een greep uit wat JUGO voor u kan betekenen:

  • Verzamelen, beoordelen en verwerken van uw data 
  • Inrichten en updaten van uw datawarehouse 
  • Uitvoeren van complexe data-analyses; 
  • Opstellen van  rapportages voor het management 
  • Maken van datavisualisaties 
  • Adviseren van het management

Our services

Consultancy

Of het nu gaat om een totaal project of het leveren van individuele expertise, de JUGO-consultant staat voor u klaar. Met zijn ervaring, kennis en team wordt het juiste traject gevormd en uitgevoerd. Naast data warehousing, reporting & dashboarding en data analytics, biedt JUGO ook IBCS® consultancy aan.

Courses

We offer trainings and workshops in the field of IBCS®, ROKS® and PowerBI. These  Training and workshops are provided by certified trainers.

 

Managed service

JUGO is niet alleen een BI-implementatie partner, maar beheert de systemen ook proactief voor uw organisatie. Lokaal, gewoon vanuit Nederland, met onze local- shoring aanpak; affordable and high quality.

Wat is Business Intelligence

De term ‘Business Intelligence’ is afgeleid van de ontwikkeling dat bedrijven steeds meer informatie hebben over zowel hun interne activiteiten als externe trends. Deze intelligente manier van werken stelt organisaties in staat in plaats van reactief handelen over te stappen proactief.

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een berg aan data opgeslagen. Business Intelligence zorgt ervoor dat alle data van een organisatie beschikbaar wordt gemaakt. Door het eerst te verzamelen, te ordenen en daarna te schikken. Als laatste komt de belangrijkste stap: het presenteren. Doormiddel van datavisualisatie geven wij de klant snel en transparant inzicht in de data die beschikbaar is. Zo worden besluiten alleen nog maar gemaakt op feiten in plaats van intuïtie. Ieder bedrijf moet operationele of strategische keuzes maken. Denk hierbij aan een financiële afdeling of logistiek, maar ook commerciële afdelingen moeten belangrijke keuzes maken.

Steeds meer processen worden geautomatiseerd en daarmee ook meer procesdata gegenereerd. Dit gecombineerd met data afkomstig van machines (IoT) en via externe bronnen, maakt het complexer om de juiste data op het juiste moment beschikbaar te hebben. Daarom gaat JUGO met deze data aan de slag. Onze consultants zijn namelijk dé data-experts!

 

Business Intelligence in een notendop

1
Data verzamelen
Hoe meer data beschikbaar is, hoe beter. Het wordt op meerdere plekken gegenereerd en opgeslagen in bronsystemen. De uitdaging is om deze data te ontsluiten naar een data warehouse omgeving of een data lake.
2
Sorteren
Niet alle data is bruikbaar. Factoren als actualiteit en relevantie spelen een belangrijke rol, maar vooral de kwaliteit.
3
Schikken
Veel data hoort bij elkaar en kunnen dus in dezelfde categorie. Dit maakt het overzetten naar stap 4 een heel stuk makkelijker.
4
Presenteren
Nu moet het nog duidelijk en inzichtelijk worden voor de klant. Met verschillende tooling wordt data gepresenteerd aan de eindklant.

Why IBCS?

IBCS -International Business Communication Standards- is a unique data visualization concept, in which in addition to the familiar visual and conceptual rules, also semantic rules are proposed for delivering uniform and transparent management information and it is a concept that is supported by software solutions. Precisely this combination makes it suitable to be adopted by organizations as opposed to just a visual concept. 

JUGO, as the only IBCS-certified company in the Benelux with certified consultants and trainer, uses various supporting tools to display the data in this way. Think for example of SAP Lumira Designer & Analytics Cloud (SAC), PowerBI and/or Qlik.

JUGO is als enige in de Benelux een door IBCS gecertificeerde provider.

Eerstvolgende trainingen

JUGO verzorgt diverse trainingen en workshops, zoals ROKS® Belt trainingen of IBCS® trainingen en workshops. Hierin legt onze “International Business Communication Standard” (IBCS®) trainer u uit waarom grote bedrijven als PostNL en PHILIPS met de SUCCESS-formule werken.

IBCS Courses

IBCS | Solid, outlined, hatched

30 September 2034
Leer het waarom en wat van de consistente IBCS rapportnotatie kennen en leer hoe u deze kunt toepassen op uw grafieken en tabellen. Ten behoeve van managers, analisten en dashboardontwerpers.
Other courses